Een klassieke tiramisù is een verbluffend crèmig dessert met in espresso gedoopte lange vingers, omringd door luchtig opgeklopte room en rijke mascarpone. De kwaliteit van de ingrediënten speelt een cruciale rol voor de uiteindelijke smaak van dit gerecht.
Gebruik van goede kwaliteit espresso of sterke koffie is essentieel voor de smaak.
Voor een minder zoete variant kun je de hoeveelheid suiker verminderen.
Gebruik van goede kwaliteit espresso of sterke koffie is essentieel voor de smaak.
Voor een minder zoete variant kun je de hoeveelheid suiker verminderen.
Deze klassieke tiramisù is een heerlijk dessert, maar door de ruime hoeveelheid suiker (100 gram), mascarpone, slagroom en eidooiers ook rijk aan calorieën, verzadigd vet en suikers. De lange vingers dragen bij aan de snelle koolhydraten. Hoewel de espresso een kleine hoeveelheid antioxidanten kan leveren en cacaopoeder ook gunstige stoffen bevat, weegt dit niet op tegen de minder gezonde aspecten. Het is een traktatie waarvan je het beste met mate geniet, als onderdeel van een verder gebalanceerd voedingspatroon.
Energie | 408 kcal |
---|---|
Vetten | 25 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 14 g |
Koolhydraten | 39 g |
waarvan suikers | 17 g |
Vezels | 1 g |
Eiwitten | 8 g |
Zout | 0.4 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept