Klassieke Tiramisù

5 (1 beoordeling)

Een klassieke tiramisù is een verbluffend crèmig dessert met in espresso gedoopte lange vingers, omringd door luchtig opgeklopte room en rijke mascarpone. De kwaliteit van de ingrediënten speelt een cruciale rol voor de uiteindelijke smaak van dit gerecht.

  • Voorbereiding
    25 min
  • Totaal
    25 min
Klassieke Tiramisù
Wist je dat tiramisu, wat in het Italiaans "trek mij omhoog" betekent, zijn naam dankt aan de opwekkende combinatie van koffie en cacao die in dit populaire dessert wordt gebruikt?

Ingrediënten

Aantal porties:
8

Bereiding

  1. Stap 1 Voor de room klop je met een electrische mixer in een grote kom de eidooiers en 50 gram suiker tot het mengsel zeer licht geel is en ongeveer driemaal in volume is toegenomen.
  2. Stap 2 Klop in een middelgrote kom de slagroom en de resterende 50 gram suiker tot er zachte pieken vormen. Voeg de mascarpone toe en blijf kloppen tot het een zachte, smeerbare massa is. Meng het mascarpone-mengsel voorzichtig met de gezoete eidooiers.
  3. Stap 3 Meng espresso en rum in een ondiepe kom. Bestuif de bodem van een ovenschaal van 20x20 cm met 1 eetlepel cacao. Dompel elke lange vinger kort onder in het espressomengsel en leg deze met de ronde kant naar boven in de schaal. Herhaal dit tot je een laag hebt. Indien nodig breek je de lange vingers om gaten op te vullen.
  4. Stap 4 Verspreid de helft van het mascarponemengsel over de lange vingers in een gelijkmatige laag. Herhaal met de resterende espresso-gedoopte lange vingers en mascarponemengsel.
  5. Stap 5 Bestuif de bovenste laag met de resterende eetlepel cacaopoeder. Dek af met plasticfolie en laat minstens 4 uur (bij voorkeur 24 uur) afkoelen in de koelkast. Indien gewenst kun je de tiramisu garneren met fijn geraspte chocolade.

Tip

Gebruik van goede kwaliteit espresso of sterke koffie is essentieel voor de smaak.

Voor een minder zoete variant kun je de hoeveelheid suiker verminderen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 268 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 24 april 2024

Tip

Gebruik van goede kwaliteit espresso of sterke koffie is essentieel voor de smaak.

Voor een minder zoete variant kun je de hoeveelheid suiker verminderen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 408 kcal
Vetten 25 g
waarvan verzadigde vetzuren 14 g
Koolhydraten 39 g
waarvan suikers 17 g
Vezels 1 g
Eiwitten 8 g
Zout 0.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account