Kip katsu is Japanse stijl gefrituurde kip. Dit recept kan ook worden gebruikt om tonkatsu te maken door varkenslapjes te gebruiken in plaats van kip. Serveer met witte rijst en tonkatsu saus.
Serveer dit met een Japanse saladedressing om in te dippen.
Serveer dit met een Japanse saladedressing om in te dippen.
Hoewel kipfilet een magere eiwitbron is, wordt de kip katsu gefrituurd in zonnebloemolie, wat het gerecht calorierijk en vet maakt. De paneerlaag van bloem en panko voegt geraffineerde koolhydraten toe. In combinatie met de vaak geserveerde witte rijst en tonkatsu-saus (rijk aan suiker en zout), is dit gerecht geen optimale keuze voor een gezonde maaltijd, maar eerder een traktatie.
Energie | 297 kcal |
---|---|
Vetten | 11 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 2 g |
Koolhydraten | 22 g |
waarvan suikers | 0 g |
Vezels | 0 g |
Eiwitten | 31 g |
Zout | 0.6 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept