Kip Katsu

(Nog geen beoordelingen)

Kip katsu is Japanse stijl gefrituurde kip. Dit recept kan ook worden gebruikt om tonkatsu te maken door varkenslapjes te gebruiken in plaats van kip. Serveer met witte rijst en tonkatsu saus.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    25 min
Kip Katsu
Kip katsu is geïnspireerd op de Europese schnitzel, die werd geïntroduceerd in Japan tijdens de Meiji-periode in de 19e eeuw.

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Kruid de kipfilets aan beide kanten met zout en peper. Plaats de bloem, het losgeklopte ei en de panko in 3 aparte ondiepe borden. Wentel de kipfilets door de bloem en schud het overtollige eraf; dompel ze vervolgens in het ei en druk ze daarna in de panko tot ze aan beide kanten goed bedekt zijn.
  2. Stap 2 Verhit olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Leg de kip in de hete olie en bak tot ze goudbruin zijn, (ongeveer 3 a 4 minuten per kant). Leg ze vervolgend op een bord bedekt met keukenpapier om uit te lekken.

Tip

Serveer dit met een Japanse saladedressing om in te dippen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 245 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 19 januari 2024

Tip

Serveer dit met een Japanse saladedressing om in te dippen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 297 kcal
Vetten 11 g
waarvan verzadigde vetzuren 2 g
Koolhydraten 22 g
waarvan suikers 0 g
Vezels 0 g
Eiwitten 31 g
Zout 0.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account