Sjalot Vinaigrette

Prijs: € 1,19 Recept / € 0,20 Per portie
Heeft het gesmaakt?
4 (1 beoordeling)

Deze dressing, ook wel bekend als Franse vinaigrette, is niet alleen supermakkelijk en snel te maken, maar ook ongelooflijk veelzijdig. De smaak van sjalotjes, gecombineerd met frisse citroen, knoflook en een vleugje Dijonmosterd maakt elke salade helemaal af.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Totaal
    5 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Benodigdheden

  • Kom
  • Garde
  • Weckpot

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Dirk Dirk
    € 1,19
  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 1,23
  • Plus Plus
    € 1,23

Bereiding

  1. Stap 1 Doe alle ingrediënten in een grote kom.
    1. sjalot 1 st
    2. knoflook 1 teen
    3. extra vierge olijfolie 80 ml
    4. citroenschil 1 citroen
    5. citroensap 1 citroen
    6. dijon mosterd 1 tl
    7. zout 0,25 tl
    8. peper 0,25 tl
  2. Stap 2 Klop 1 minuut krachtig met een garde, totdat het volledig gemengd is.
  3. Stap 3 Als alternatief kun je de ingrediënten ook in een weckpot met deksel doen en schudden tot ze goed gemengd zijn.
  4. Stap 4 Serveer de vinaigrette onmiddellijk.
  5. Stap 5 Of bewaar voor maximaal 3 dagen in een afgesloten verpakking in de koelkast.
Heeft het gesmaakt?
4 (1 beoordeling)

Tip

Voeg verse kruiden toe: Fijngehakte verse basilicum, bieslook, dille, munt, peterselie, rozemarijn, dragon of tijm zijn allemaal heerlijke toevoegingen aan deze vinaigrette.

Voeg Parmezaanse kaas toe: Voeg 25 gram versgeraspte Parmezaanse kaas toe aan de dressing voor een heerlijk kazige twist.

Maak het pittiger: Voeg een snufje chilivlokken toe om de dressing wat pit te geven.

Gebruik azijn: Vervang het citroensap door azijn (zoals een sherryazijn of rodewijnazijn).

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 235 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 7 mei 2025

Tip

Voeg verse kruiden toe: Fijngehakte verse basilicum, bieslook, dille, munt, peterselie, rozemarijn, dragon of tijm zijn allemaal heerlijke toevoegingen aan deze vinaigrette.

Voeg Parmezaanse kaas toe: Voeg 25 gram versgeraspte Parmezaanse kaas toe aan de dressing voor een heerlijk kazige twist.

Maak het pittiger: Voeg een snufje chilivlokken toe om de dressing wat pit te geven.

Gebruik azijn: Vervang het citroensap door azijn (zoals een sherryazijn of rodewijnazijn).

Voedingswaarden

Per portie
9 / 10
Gezonde smaakmaker

Deze sjalotvinaigrette scoort hoog op gezondheid dankzij het gebruik van extra vierge olijfolie, een bron van gezonde onverzadigde vetten, en verse ingrediënten zoals sjalot, knoflook en citroen die vitaminen, mineralen en antioxidanten leveren. De dressing is vrij van toegevoegde suikers en ongezonde toevoegingen, en het zoutgehalte is beperkt. Het is een smaakvolle en gezonde keuze om salades en andere gerechten te verrijken, mits met mate gebruikt vanwege de caloriedichtheid van olijfolie.

Energie 117 kcal
Vetten 12.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.7 g
Koolhydraten 1.2 g
waarvan suikers 0.4 g
Vezels 0.3 g
Eiwitten 0.2 g
Zout 0.2 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
7 mei 2025 om 19:01
4
Deze dressing ga ik zeker proberen.
8 mei 2025 om 10:01
Hoi Lidy, dan horen we graag hoe die heeft gesmaakt!
9 mei 2025 om 20:28
4
Fijne dressing om nog veel mee te variëren. Moest wel ff stoeien met de verhoudingen voor 2 personen. Groetjes Lidy.