Fresh Slowcooked Lemon Chicken

Prijs: € 5,88 Recept / € 2,94 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Een eenvoudig, snel, heerlijk en fris ( zomers ) gerecht van kippendijen met citroen, diverse specerijen met een beetje pit van chilipoeder. De smaken combineren goed en deze kippendijtjes hebben slechts een kookproces van 4 uurtjes op low nodig om mals op je bordje te verschijnen.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    4 uur
  • Totaal
    4 uur 15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Plus Plus
    € 5,88
  • Jumbo Jumbo
    € 5,90
  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 5,97

Bereiding

  1. Stap 1 Leg de schoon gemaakte kippendijen op de bodem van de binnenpan. Zet verder alles klaar.
    1. kipdijfilet 350 g
  2. Stap 2 Verdeel er de halve rode ui reepjes en overheen.
    1. rode ui 1 st
  3. Stap 3 Knijp er de 4 teentjes knoflook boven uit.
    1. knoflook 4 teentjes
  4. Stap 4 Was de ( niet bio citroen ) grondig af en rasp deze. Halveer de citroen en pers de helft uit. Snij de andere helft in partjes en zet apart. Deze partjes worden het laatste uur pas aan het kookproces toegevoegd.
    1. biologische citroen 1 st
  5. Stap 5 Bestrooi het gerecht met het citroen rasp en giet er 1 flinke el citroensap overheen.
  6. Stap 6 Verkruimel het halve bouillonblokje en strooi het over alles in de pan.
    1. kippenbouillonblokje minder zout 0,5 st
  7. Stap 7 Strooi er vervolgens de specerijen overheen.
    1. peper
    2. gedroogde oregano 1 tl
    3. uienpoeder 1 tl
    4. chilipoeder snufje
    5. paprikapoeder 0,25 tl
  8. Stap 8 Tot slot de kleine blokjes boter.
    1. ongezouten roomboter 15 g
  9. Stap 9 Zet de slowcooker 3 uurtjes op low. Voeg de achtergehouden partjes citroen toe en laat nogmaals een uurtje op low garen.
    1. biologische citroen
  10. Stap 10 Bestrooi het gerecht met gesnipperde peterselie en serveer het gerecht met brood of rijst en een lekkere salade.
    1. platte peterselie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Lidy
Lidy
366 recepten
  • Donateur
  • 311 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 30 april 2025

Voedingswaarden

Per portie
7 / 10
Redelijk gezond

Dit gerecht scoort goed door het gebruik van magere kip (kippendij zonder veel vet), groenten zoals ui en knoflook, en smaakmakers als citroen en specerijen in plaats van veel zout. Het gebruik van een bouillonblokje met minder zout en de slowcook-methode zijn pluspunten. De kleine hoeveelheid roomboter en het bouillonblokje (dat nog steeds zout bevat) maken het net niet perfect, maar het is een overwegend gezonde keuze, zeker geserveerd met salade.

Energie 313 kcal
Vetten 22.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 8.3 g
Koolhydraten 9.4 g
waarvan suikers 2.4 g
Vezels 1.9 g
Eiwitten 18 g
Zout 0.2 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account