Kip in witte wijnsaus

Prijs: € 10,28 Recept / € 2,57 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Zin in een makkelijk maar elegant gerecht? Deze kip in romige witte wijnsaus is perfect voor een doordeweekse avond, maar misstaat ook zeker niet bij een etentje. Serveer met rijst of aardappelen en je favoriete groenten voor een complete maaltijd.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    40 min
  • Totaal
    1 uur

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Koekenpan met deksel

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Jumbo Jumbo
    € 10,28
  • Dirk Dirk
    € 10,41
  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 10,43

Bereiding

  1. Stap 1 Kruid de kip rondom met versgemalen zwarte peper en zout.
    1. kipfilet 4 st
    2. peper
    3. zout
  2. Stap 2 Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
    1. olijfolie 2 el
  3. Stap 3 Bak de kip op de huidkant 8-10 minuten tot de huid goudbruin is.
  4. Stap 4 Draai de kip om en bak nog 6-8 minuten tot hij rondom goudbruin is. Haal de kip uit de pan en zet apart op een bord.
  5. Stap 5 Voeg indien nodig nog 1 eetlepel olie toe aan de pan. Zet het vuur lager en bak de ui 8-10 minuten tot deze zacht is, maar nog niet bruin.
    1. olijfolie 1 el
    2. ui 1 st
  6. Stap 6 Roer de knoflook erdoor en bak 1 minuut mee.
    1. knoflook 3 teentjes
  7. Stap 7 Voeg de kruiden toe en bak nog een minuut.
    1. italiaanse kruiden 1 el
  8. Stap 8 Roer de bloem erdoor.
    1. bloem 1 el
  9. Stap 9 Giet de wijn erbij en laat 2-3 minuten sudderen tot de alcohol is verdampt.
    1. witte wijn 200 ml
  10. Stap 10 Roer de bouillon erdoor tot alles gemengd is. Breng het mengsel aan de kook.
    1. kippenbouillon 250 ml
  11. Stap 11 Leg de kipfilets met de huid naar boven terug in de pan.
  12. Stap 12 Dek de pan af en laat 15-20 minuten sudderen tot de saus iets is ingedikt en de kip gaar is.
  13. Stap 13 Roer de room erdoor en breng opnieuw aan de kook.
    1. slagroom 125 ml
  14. Stap 14 Haal van het vuur en bestrooi, indien gewenst, met peterselie.
    1. platte peterselie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 457 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 28 april 2025

Voedingswaarden

Per portie
5 / 10
Matig gezond

Dit gerecht bevat kipfilet, wat een goede eiwitbron is, maar het gebruik van het vel en de toevoeging van slagroom maken de saus calorierijk en relatief hoog in verzadigd vet. Hoewel ui en knoflook aanwezig zijn, mist het gerecht zelf een substantiële hoeveelheid groenten en vezels. Afhankelijk van de gebruikte bouillon kan het zoutgehalte ook aan de hoge kant zijn, wat resulteert in een matige score.

Energie 502 kcal
Vetten 30 g
waarvan verzadigde vetzuren 12 g
Koolhydraten 9 g
waarvan suikers 4 g
Vezels 1 g
Eiwitten 39 g
Zout 0.5 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account