Rommelige aardappeltjes uit de oven zijn heerlijk knapperige gebakken ovenaardappeltjes, die eerst voorgekookt en vervolgens tot "rommel" worden geplet. Besprenkeld met olijfolie en kruiden of specerijen naar smaak. De oven tovert ze om tot een heerlijk knapperig geheel.
Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!
Ik heb paprikapoeder, gemalen peper, knoflookpoeder, uienpoeder en zeezout gebruikt. Alles naar smaak.
Ideale patatjes om qua smaak mee te variëren.
Draag zorg voor ruimte rondom de aardappeltjes.
Bestrooi ze de laatste 5 minuten van de baktijd met wat geraspte kaas naar keuze.
Ik heb paprikapoeder, gemalen peper, knoflookpoeder, uienpoeder en zeezout gebruikt. Alles naar smaak.
Ideale patatjes om qua smaak mee te variëren.
Draag zorg voor ruimte rondom de aardappeltjes.
Bestrooi ze de laatste 5 minuten van de baktijd met wat geraspte kaas naar keuze.
Dit recept voor rommelige aardappeltjes is een gezonde keuze, voornamelijk omdat de basis bestaat uit onbewerkte aardappelen, die een goede bron van vezels (vooral met schil), vitamines en mineralen zijn. De bereiding in de oven met olijfolie is aanzienlijk gezonder dan frituren, omdat er minder vet wordt gebruikt en olijfolie goede onverzadigde vetten bevat. Het is wel belangrijk om de hoeveelheid olijfolie en zout te beperken om het gerecht optimaal gezond te houden. Als onderdeel van een maaltijd met voldoende groenten en een eiwitbron, is dit een uitstekend en voedzaam bijgerecht.
Energie | 301 kcal |
---|---|
Vetten | 14.5 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 2 g |
Koolhydraten | 40.1 g |
waarvan suikers | 1.8 g |
Vezels | 4.9 g |
Eiwitten | 4.7 g |
Zout | 0.3 g |
Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept