Rommelige aardappeltjes uit de oven

Prijs: € 0,89 Recept / € 0,45 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Rommelige aardappeltjes uit de oven zijn heerlijk knapperige gebakken ovenaardappeltjes, die eerst voorgekookt en vervolgens tot "rommel" worden geplet. Besprenkeld met olijfolie en kruiden of specerijen naar smaak. De oven tovert ze om tot een heerlijk knapperig geheel.

  • Voorbereiding
    18 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    43 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Pan
  • Vork
  • Pureestamper
  • Bakplaat en bakpapier.

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Dirk Dirk
    € 0,89
  • Coop Coop
    € 0,95
  • Jumbo Jumbo
    € 0,95

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de aardappelen al dan niet met schil naar keuze in gezouten water gaar.
    1. vastkokende aardappelen 450 g
  2. Stap 2 Giet de aardappelen af.
  3. Stap 3 Leg bakpapier op een bakplaat en kwast het papier dunnetjes met olijfolie in, daar waar je de aardappeltjes gaat leggen.
    1. olijfolie
  4. Stap 4 Leg de aardappeltjes op de bakplaat. Prak met een vork of pureestamper de aardappeltjes voorzichtig wat uit elkaar zodat ze plat zijn en zodanig, dat ze toch nog een geheel blijven. Hoe platter des te beter.
  5. Stap 5 Drizzel er wat olijfolie over en bestrooi ze met specerijen en/of gedroogde kruiden naar smaak.
    1. olijfolie
  6. Stap 6 Zet de bakplaat voor 20 à 25 minuten in een hete oven van 220 graden en serveer meteen.
  7. Stap 7 Lekker met vis of vlees en een groente naar keuze.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Ik heb paprikapoeder, gemalen peper, knoflookpoeder, uienpoeder en zeezout gebruikt. Alles naar smaak.

Ideale patatjes om qua smaak mee te variëren.

Draag zorg voor ruimte rondom de aardappeltjes.

Bestrooi ze de laatste 5 minuten van de baktijd met wat geraspte kaas naar keuze.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Lidy
Lidy
367 recepten
  • Donateur
  • 244 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 10 april 2025

Tip

Ik heb paprikapoeder, gemalen peper, knoflookpoeder, uienpoeder en zeezout gebruikt. Alles naar smaak.

Ideale patatjes om qua smaak mee te variëren.

Draag zorg voor ruimte rondom de aardappeltjes.

Bestrooi ze de laatste 5 minuten van de baktijd met wat geraspte kaas naar keuze.

Voedingswaarden

Per portie
8 / 10
Gezonde keuze

Dit recept voor rommelige aardappeltjes is een gezonde keuze, voornamelijk omdat de basis bestaat uit onbewerkte aardappelen, die een goede bron van vezels (vooral met schil), vitamines en mineralen zijn. De bereiding in de oven met olijfolie is aanzienlijk gezonder dan frituren, omdat er minder vet wordt gebruikt en olijfolie goede onverzadigde vetten bevat. Het is wel belangrijk om de hoeveelheid olijfolie en zout te beperken om het gerecht optimaal gezond te houden. Als onderdeel van een maaltijd met voldoende groenten en een eiwitbron, is dit een uitstekend en voedzaam bijgerecht.

Energie 301 kcal
Vetten 14.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 2 g
Koolhydraten 40.1 g
waarvan suikers 1.8 g
Vezels 4.9 g
Eiwitten 4.7 g
Zout 0.3 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Vastkokende aardappelen
Olijfolie
specerijen naar smaak *
Zout
Totaal € 0,89 € 0,95 € 0,95 € 0,95 € 1,05 € 1,27

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account