Advocaatmousse van 3 Ingrediënten

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Super gemakkelijk te maken deze advocaatmousse. Echt een nagerecht voor Pasen. Het nagerecht bestaat uit witte chocolade, slagroom en advocaat. Gegarneerd met frambozen en een toefje slagroom.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Steelpan of kleine pan
  • Houten lepel, spatel
  • Garde of mixer
  • Kom
  • 4 dessertglazen

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm 100 ml slagroom in een pannetje (niet koken !). Smelt de chocolade in de warme slagroom. Laat een beetje afkoelen.
    1. slagroom 100 ml
    2. witte chocolade 100 g
  2. Stap 2 Meng de advocaat door het chocolademengsel. Klop de overgebleven slagroom half stijf.
    1. advocaat 50 ml
    2. slagroom 100 ml
  3. Stap 3 Spatel de geklopte slagroom door het chocolade-advocaatmengsel. Doe dit over in 4 dessertglazen.
  4. Stap 4 Zet de glazen een aantal uren in de koelkast. Garneer met frambozen of aardbeien, een beetje advocaat (in het midden) en een toefje slagroom.
    1. framboos
    2. advocaat
    3. slagroom uit spuitbus
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Je kunt dit nagerecht al een dag tevoren maken. Garneren pas voor het opdienen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 141 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 6 april 2025

Tip

Je kunt dit nagerecht al een dag tevoren maken. Garneren pas voor het opdienen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 364 kcal
Vetten 28.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 17.7 g
Koolhydraten 22.3 g
waarvan suikers 21.1 g
Vezels 0.6 g
Eiwitten 3.8 g
Zout 0 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account