Gebakken Snijbiet

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Snijbiet is een veelzijdige bladgroente die het verdient om vaker op tafel te komen. Met zijn voedzame eigenschappen en heerlijke smaak is snijbiet een geweldige aanvulling op veel gerechten.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    10 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Grote koekenpan

Bereiding

  1. Stap 1 Snijd de stelen van de snijbiet en hak de stelen in stukjes van 0,5 cm. Hak de bladeren grof.
    1. snijbiet 500 g
  2. Stap 2 Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de snijbietstelen toe en bak 1 tot 2 minuten, of totdat ze zacht beginnen te worden.
    1. extra vierge olijfolie 1 el
  3. Stap 3 Voeg vervolgens de snijbietbladeren, knoflook, zout een royale hoeveelheid peper toe en bak 1 tot 2 minuten, of totdat de bladeren geslonken zijn.
    1. knoflook 2 teentjes
    2. zeezout 0,25 tl
    3. peper
  4. Stap 4 Zet het vuur uit, knijp een beetje citroensap over de snijbiet en meng goed. Breng eventueel op smaak met extra peper en zout en serveer direct.
    1. citroensap
    2. peper
    3. zeezout
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Serveer als bijgerecht of combineer met pasta of polenta om er een volledige maaltijd van te maken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 382 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 31 maart 2025

Tip

Serveer als bijgerecht of combineer met pasta of polenta om er een volledige maaltijd van te maken.

Voedingswaarden

Per portie
10 / 10
Voedingskrachtpatser

Dit recept scoort maximaal op gezondheid omdat het volledig draait om de voedzame bladgroente snijbiet, boordevol vitamines en mineralen. De bereiding is eveneens uitstekend: er wordt gebruikgemaakt van een gezonde vetbron (olijfolie) en de smaken komen van natuurlijke smaakmakers zoals knoflook en citroen in plaats van overmatig zout. De korte baktijd zorgt er bovendien voor dat de voedingsstoffen in de groente goed bewaard blijven. Een puur, onbewerkt en zeer gezond bijgerecht.

Energie 55 kcal
Vetten 3.8 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.5 g
Koolhydraten 4.9 g
waarvan suikers 1.3 g
Vezels 1.8 g
Eiwitten 2 g
Zout 0.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account