Muhammara! Deze geroosterde rode paprika- en walnotendip is binnen 15 minuten klaar en is onweerstaanbaar. Eet het met warm pitabrood, als onderdeel van een mezze schotel of smeer het op een broodje of wrap.
Rooster de walnoten en paneermeel voor extra smaak.
Er mogen nog stukjes in de dip zitten. Hij hoeft niet helemaal glad zoals hummus.
Rooster de walnoten en paneermeel voor extra smaak.
Er mogen nog stukjes in de dip zitten. Hij hoeft niet helemaal glad zoals hummus.
Deze muhammara is een zeer voedzame keuze en scoort hoog dankzij de gezonde ingrediënten. De walnoten en olijfolie leveren een flinke dosis onverzadigde vetten, die goed zijn voor hart- en bloedvaten. De paprika's zitten vol met vitamine C en antioxidanten. Hoewel panko (wit paneermeel) een minder voedzaam, geraffineerd product is, is de gebruikte hoeveelheid per portie gering en heeft het weinig impact op het totaal. De dip is een goede bron van vezels en plantaardige voedingsstoffen, wat het een veel gezonder alternatief maakt voor veel kant-en-klare dipsauzen. Let wel op de portiegrootte, want door de noten en olie is het calorierijk.
Energie | 189 kcal |
---|---|
Vetten | 14.7 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 1.6 g |
Koolhydraten | 12 g |
waarvan suikers | 4.2 g |
Vezels | 11.1 g |
Eiwitten | 2.8 g |
Zout | 0.8 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept