Pittige komkommersalade, beetje Aziatisch

Heeft het gesmaakt?
4 (1 beoordeling)

Komkommer zonder zaadlijsten in smalle halve maantjes gesneden met rode peper, knoflook en rode ui. De dressing bestaat uit rijstazijn en suiker. In deze salade wordt geen olie gebruikt.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    40 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Vergiet
  • Schaal
  • Pannetje

Bereiding

  1. Stap 1 Laat de komkommer, bestrooid met weinig zout, een kwartiertje uitlekken in een vergiet.
  2. Stap 2 Meng de uitgelekte komkommer met de rode peper, rode ui en knoflook.
  3. Stap 3 Verhit de azijn met de suiker in een pannetje tot de suiker is opgelost. Giet het hete mengsel over de komkommer. Roer alles goed door elkaar. Laat de komkommer voor het opdienen heel goed afkoelen.
Heeft het gesmaakt?
4 (1 beoordeling)

Tip

Voor de kleur kun je de schil of een deel van de schil aan de komkommer laten zitten.

Gebruik in plaats van rijstazijn gewone witte natuurazijn.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Petra
Petra
426 recepten
  • Donateur
  • 403 keer bekeken
  • 4 keer bewaard
  • 17 maart 2025

Tip

Voor de kleur kun je de schil of een deel van de schil aan de komkommer laten zitten.

Gebruik in plaats van rijstazijn gewone witte natuurazijn.

Voedingswaarden

Per portie
7 / 10
Gezond maar suikerrijk

Deze salade scoort goed omdat de basis volledig uit groenten bestaat, zoals komkommer, rode ui en peper. Dit levert veel vezels, vitamines en mineralen op met weinig calorieën. Het feit dat er geen olie wordt gebruikt, maakt het gerecht ook erg mager. Een belangrijk nadeel is echter de toevoeging van een flinke eetlepel suiker. Deze hoeveelheid toegevoegde suiker is aanzienlijk voor een bijgerecht voor twee personen en doet afbreuk aan de algehele gezondheidswaarde van wat anders een zeer gezonde salade zou zijn.

Energie 60 kcal
Vetten 0.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 13.9 g
waarvan suikers 10 g
Vezels 1.1 g
Eiwitten 1.6 g
Zout 0 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
18 maart 2025 om 20:33
4
Lekker Petra, zo ga ik komkommer eens een keer proberen. Groetjes Lidy.
18 maart 2025 om 21:30
Leuk im te horen Lidy. Wij vonden de salade erg lekker.
21 maart 2025 om 15:21
4
Lekker Petra. Rijstazijn is minder zuur en wij houden wel van een zuurtje. Ik heb daarom extra witte wijnazijn toegevoegd. De komkommer goed gewassen en niet geschild. Heerlijk om zo enkele verschillende komkommersalades te hebben.
Fijn weekend groetjes Lidy.
21 maart 2025 om 15:39
4
Ik vergat te schrijven, dat ik i.p.v rode ui ( had ik niet in huis)2 banaan sjalotten heb gebruikt.