Hollandaisesaus is een klassieke, romige saus uit de Franse keuken. Deze versie is erg makkelijk te maken dankzij het gebruik van een blender. De saus is binnen 5 minuten klaar.
Je boter moet heet zijn, niet alleen gesmolten. De saus zal anders niet goed mengen.
Je boter moet heet zijn, niet alleen gesmolten. De saus zal anders niet goed mengen.
Deze Hollandaisesaus scoort laag op de gezondheidsschaal omdat het gerecht voornamelijk bestaat uit boter en eidooiers. Hierdoor is de saus erg calorierijk en bevat het een grote hoeveelheid verzadigd vet en cholesterol. Hoewel eidooiers nuttige voedingsstoffen zoals vitaminen en eiwitten bevatten, weegt dit niet op tegen de grote hoeveelheid vet uit de boter. Het is een klassieke, rijke saus die het best met mate en bij speciale gelegenheden gegeten kan worden.
Energie | 249 kcal |
---|---|
Vetten | 27 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 16 g |
Koolhydraten | 1 g |
waarvan suikers | 1 g |
Vezels | 0.1 g |
Eiwitten | 2 g |
Zout | 0.9 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept