Hollandaisesaus

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Hollandaisesaus is een klassieke, romige saus uit de Franse keuken. Deze versie is erg makkelijk te maken dankzij het gebruik van een blender. De saus is binnen 5 minuten klaar.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Totaal
    5 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Pannetje of magnetron
  • Blender

Bereiding

  1. Stap 1 Smelt de boter in een pannetje of magnetron, totdat het heet is.
    1. ongezouten roomboter 115 g
  2. Stap 2 Doe de eidooiers, het citroensap, de dijonmosterd, zout en cayennepeper in de blender en mix tot het één geheel is.
    1. eidooier 3 st
    2. citroensap 1 el
    3. dijon mosterd 1 tl
    4. zout 0,25 tl
    5. gemalen cayennepeper
  3. Stap 3 Laat de blender draaien en schenk langzaam de hete boter bij het mengsel totdat alles is opgenomen.
  4. Stap 4 Giet de hollandaisesaus in een kleine kom en serveer terwijl het warm is.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Je boter moet heet zijn, niet alleen gesmolten. De saus zal anders niet goed mengen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 284 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 13 maart 2025

Tip

Je boter moet heet zijn, niet alleen gesmolten. De saus zal anders niet goed mengen.

Voedingswaarden

Per portie
2 / 10
Geniet met mate

Deze Hollandaisesaus scoort laag op de gezondheidsschaal omdat het gerecht voornamelijk bestaat uit boter en eidooiers. Hierdoor is de saus erg calorierijk en bevat het een grote hoeveelheid verzadigd vet en cholesterol. Hoewel eidooiers nuttige voedingsstoffen zoals vitaminen en eiwitten bevatten, weegt dit niet op tegen de grote hoeveelheid vet uit de boter. Het is een klassieke, rijke saus die het best met mate en bij speciale gelegenheden gegeten kan worden.

Energie 249 kcal
Vetten 27 g
waarvan verzadigde vetzuren 16 g
Koolhydraten 1 g
waarvan suikers 1 g
Vezels 0.1 g
Eiwitten 2 g
Zout 0.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account