Lekkere romige kerriesoep met stukjes kippenvlees en groenten. Ik heb de bouillon zelf getrokken van een kippenpoot.
Voeg eventueel nog wat andere groenten toe, bijvoorbeeld champignons.
Voeg eventueel nog wat andere groenten toe, bijvoorbeeld champignons.
Deze zelfgemaakte soep heeft een prima basis met verse groenten zoals prei en wortel en magere kip als eiwitbron. Het zelf trekken van de bouillon is een pluspunt. De score wordt echter naar beneden gehaald door het gebruik van een bouillontablet, dat doorgaans zeer veel zout bevat, en de toevoeging van room, wat de hoeveelheid verzadigd vet aanzienlijk verhoogt. Voor een gezondere variant zou je kunnen kiezen voor een zoutarm bouillontablet en de room kunnen vervangen door een light-variant of een scheutje melk.
Energie | 266 kcal |
---|---|
Vetten | 18.3 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 7.6 g |
Koolhydraten | 12.6 g |
waarvan suikers | 5.6 g |
Vezels | 2.2 g |
Eiwitten | 13.4 g |
Zout | 0.6 g |
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept
Lieve groet Cecile