De Chinese kool wordt 3 minuten gekookt en vervolgens overgoten met een eenvoudig sausje. Snel klaar en erg lekker. Dit sausje is bovendien ideaal bij meerdere soorten groente.
Ook lekker over paksoi.
Ook lekker over paksoi.
Dit gerecht scoort een 6 omdat de basis, Chinese kool, een erg gezonde groente is, rijk aan vitamines en vezels. De toevoeging van verse knoflook en gember is ook positief. De score wordt echter naar beneden gehaald door de saus. De combinatie van oestersaus en sojasaus, zelfs de zoutarme variant, zorgt voor een aanzienlijke hoeveelheid zout (natrium). Oestersaus bevat daarnaast vaak ook toegevoegde suikers. Hoewel het dus een smakelijke manier is om een portie groente binnen te krijgen, is het door de saus geen topkeuze vanuit gezondheidsoogpunt, met name voor mensen die op hun zoutinname moeten letten.
Energie | 44 kcal |
---|---|
Vetten | 0.4 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0 g |
Koolhydraten | 8.8 g |
waarvan suikers | 2.4 g |
Vezels | 2 g |
Eiwitten | 3.1 g |
Zout | 2.2 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept