Chinese kool met een mooi Aziatisch sausje

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

De Chinese kool wordt 3 minuten gekookt en vervolgens overgoten met een eenvoudig sausje. Snel klaar en erg lekker. Dit sausje is bovendien ideaal bij meerdere soorten groente.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. VOOR HET SAUSJE

Benodigdheden

  • Rasp
  • Steelpannetje
  • Pan

Bereiding

  1. Stap 1 Start met het sausje. Rasp de gepelde teen knoflook boven een steelpannetje. Rasp de gember eveneens boven het steelpannetje. Voeg sojasaus en oestersaus toe, roer goed door elkaar en zet even opzij.
    1. knoflook 1 teen
    2. gember 0,5 tl
    3. sojasaus minder zout 1 el
    4. oestersaus 2,5 el
  2. Stap 2 Verwijder de 2 buitenste bladeren van de Chinese kool. Halveer vervolgens de Chinese kool in de lengte. Halveer nogmaals in de lengte. Verwijder het onderste stuk en snij dan in grove stukken.
    1. chinese kool 0,5 st
  3. Stap 3 Breng water aan de kook en voeg de kool toe. Kook hooguit 3 minuten.
  4. Stap 4 Verwarm ondertussen op een laag pitje de inhoud van het steelpannetje en voeg 2 el kookwater van de kool toe en roer door. Verwarm even goed.
  5. Stap 5 Giet de kool af en laat uitlekken. Stort de kool in een goed voorverwarmde kom en giet er het sausje overheen.
  6. Stap 6 Lekker als bijgerecht bij rijst, bami of noedels.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Ook lekker over paksoi.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 124 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 25 februari 2025

Tip

Ook lekker over paksoi.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 44 kcal
Vetten 0.4 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 8.8 g
waarvan suikers 2.4 g
Vezels 2 g
Eiwitten 3.1 g
Zout 2.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account