Citroenmousse met fruitspiesje

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze lekkere luchtige citroenmousse bestaat uit 5 ingrediënten, namelijk lemoncurd, citroensap, slagroom, gelatine en suiker.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Pan
  • Kom voor de gelatine
  • Garde
  • Mixer of slagroomklopper
  • 4 wijde dessertglazen
  • Satéprikkers

Bereiding

  1. Stap 1 Week de gelatine in koud water tot de gelatine zacht is. Breng het citroensap in een steelpan aan de kook. Haal de pan van de warmtebron af. Knijp de gelatine goed uit en los de gelatine op het citroensap.
    1. bladgelatine 2 blaadjes
    2. water
    3. citroensap 50 ml
  2. Stap 2 Roer de lemoncurd erdoor tot een glad mengsel ontstaat. Laat de pan in een bak koud water afkoelen tot het mengsel lobbig wordt.
    1. lemon curd 180 g
  3. Stap 3 Klop de slagroom met de suiker half stijf. Spatel de slagroom voorzichtig door het citroenmengsel. Verdeel de citroenmousse over de glazen. Laat de citroenmousse minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
    1. slagroom 200 ml
    2. suiker 50 g
  4. Stap 4 Rijg verschillende soorten vruchten aan een satéprikker. Serveer de prikker samen met de citroenmousse.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Je kunt de citroenmousse al een dag tevoren maken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 113 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 25 februari 2025

Tip

Je kunt de citroenmousse al een dag tevoren maken.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 268 kcal
Vetten 13.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 7.7 g
Koolhydraten 33 g
waarvan suikers 28.8 g
Vezels 0 g
Eiwitten 4.6 g
Zout 0 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account