Chtitha Batata is een heerlijke stoofpot uit Algerije die wordt bereid met een pittig mengsel genaamd dersa. Het recept bestaat uit eenvoudige ingrediënten waarmee je een authentieke Noord-Afrikaans gerecht op tafel tovert. Het is heerlijk als vegetarisch hoofdgerecht of als bijgerecht bij vlees of vis.
Dit Algerijnse aardappelstoofpotje scoort goed vanwege het gebruik van pure ingrediënten zoals aardappelen, knoflook, specerijen en olijfolie. Deze basis is gezond en smaakvol. Echter, als volledige maaltijd mist het gerecht groenten en een eiwitbron zoals peulvruchten, vis of vlees. Om de maaltijd completer en voedzamer te maken, kun je er bijvoorbeeld kikkererwten aan toevoegen of het serveren als bijgerecht bij een stukje vis of kip.
Energie | 206 kcal |
---|---|
Vetten | 7 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 1 g |
Koolhydraten | 33 g |
waarvan suikers | 2 g |
Vezels | 4 g |
Eiwitten | 4 g |
Zout | 0.9 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept
Hier werkt het wel. Misschien kun je de foto via de mail naar ons toesturen? Dan kunnen we even kijken of die het bij ons wel doet.
Als ik op "stuur jouw foto "in klik blijf ik jullie foto zien .
gebruikt. Met verse ga ik ook ng eens proberen. Groetjes Lidy.