Italiaanse broccolisoep

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Het fijne van een soep als deze is, dat je steeds een andere topping kunt bedenken, die de soep smaakvol anders doet ogen. Voorafje bij het: Broodje rookworst met honingmosterdsaus voor extra groente.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de olie in een grote pan, voeg ui en knoflook toe en fruit enkele minuten.
    1. olijfolie 1 el
    2. ui 1 st
    3. knoflook 2 teentjes
  2. Stap 2 Voeg alle broccoli toe en fruit enkele minuten mee.
    1. broccoli 500 g
  3. Stap 3 Voeg het water toe en verkruimel er het bouillonblokje over.
    1. water 850 ml
    2. groentebouillonblokje minder zout 1 st
  4. Stap 4 Breng aan de kook, leg het deksel op de pan en kook in 15 minuten gaar.
  5. Stap 5 Pureer de soep vervolgens met een staafmixer.
  6. Stap 6 Voeg 1 flinke volle eetlepel pesto toe en roer door. Proef, misschien wat meer pesto en extra peper.
    1. groene pesto 1 el
    2. peper
  7. Stap 7 Garneer de soep met een plukje veldsla, een slingertje kookroom en de geroosterde pijnboompitjes.
    1. veldsla
    2. kookroom
    3. pijnboompitten 2 el
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Je kunt de soep "verrijken" met extra kookroom.

Liever niet vegetarisch? Garneer met reepjes gerookte zalm, gerookte kipreepjes een dot crème fraîche of........?

In plaats van pijnboompitjes is licht geroosterd amandelschaafsel ook erg lekker.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 182 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 20 februari 2025

Tip

Je kunt de soep "verrijken" met extra kookroom.

Liever niet vegetarisch? Garneer met reepjes gerookte zalm, gerookte kipreepjes een dot crème fraîche of........?

In plaats van pijnboompitjes is licht geroosterd amandelschaafsel ook erg lekker.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 139 kcal
Vetten 10 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.6 g
Koolhydraten 11 g
waarvan suikers 3.4 g
Vezels 2.9 g
Eiwitten 4.1 g
Zout 0.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account