Van een niet zo mooie stronk broccoli kun je altijd nog een saus maken. Inclusief de steeltjes.
Als je veel broccoli hebt is deze saus heel goed van tevoren te maken en in te vriezen.
Als je veel broccoli hebt is deze saus heel goed van tevoren te maken en in te vriezen.
Dit pastagerecht scoort een voldoende dankzij de ruime hoeveelheid groenten. Het gebruik van een volledige stronk broccoli is een pluspunt, aangezien dit veel vezels, vitaminen en mineralen levert. De portie pasta is bescheiden. De saus op basis van 200 ml room en 100 gram gorgonzola maakt het gerecht echter zeer calorierijk en hoog in verzadigd vet en zout. Hierdoor is het meer een maaltijd om af en toe van te genieten dan een dagelijkse gezonde keuze.
Energie | 456 kcal |
---|---|
Vetten | 26 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 16.2 g |
Koolhydraten | 42.2 g |
waarvan suikers | 4.2 g |
Vezels | 2.6 g |
Eiwitten | 14.2 g |
Zout | 0.7 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept