Pasta met broccoli-gorgonzolasaus en tomaatjes

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Van een niet zo mooie stronk broccoli kun je altijd nog een saus maken. Inclusief de steeltjes.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de broccoli en de steeltjes in vijf minuten beetgaar.
    1. broccoli 1 stronk
  2. Stap 2 Verwarm de room in een ruime pan en doe er de broccoli bij. Prak fijn met een vork.
    1. slagroom 200 ml
  3. Stap 3 Kook ondertussen de penne in ruim water met flink wat zout (dat spoel je weer weg maar het geeft de pasta smaak).
    1. penne 200 g
    2. water
    3. zout
  4. Stap 4 Doe de kaas bij de room/broccoli en laat smelten
    1. gorgonzola 100 g
  5. Stap 5 Schep er als laatste de gare pasta door.
  6. Stap 6 In vieren gesneden tomaatjes erover.
    1. kerstomaat
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Als je veel broccoli hebt is deze saus heel goed van tevoren te maken en in te vriezen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 112 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 11 februari 2025

Tip

Als je veel broccoli hebt is deze saus heel goed van tevoren te maken en in te vriezen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 456 kcal
Vetten 26 g
waarvan verzadigde vetzuren 16.2 g
Koolhydraten 42.2 g
waarvan suikers 4.2 g
Vezels 2.6 g
Eiwitten 14.2 g
Zout 0.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account