Mediterrane Spinazie

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Sjalot en knoflook gefruit in 1 eetlepel olie van zongedroogde tomaatjes, grof gesneden zongedroogde tomaatjes erdoor, de warme spinazie toevoegen, even doorwarmen en smullen van een overheerlijke spinazie met een zonnig kruidig karakter. Echt weer eens iets anders.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Pan
  • Snijplank
  • Mes
  • Vergiet
  • Hapjespan

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de spinazie gaar in het bodempje water samen met het bouillonblokje en laat het meeste vocht in een vergiet uitdruipen. Snij de spinazie even grof door.
    1. spinazie 400 g
    2. water
    3. groentebouillonblokje minder zout 0,5 st
  2. Stap 2 Fruit ondertussen de sjalot en de knoflook in een hapjespan enkele minuten in de eetlepel olie van de zongedroogde tomaatjes.
    1. banaansjalot 2 st
    2. knoflook 3 tenen
    3. olie 1 el
  3. Stap 3 Roer er de spinazie en zongedroogde tomaatjes door.
    1. zongedroogde tomaten in olie 40 g
  4. Stap 4 Proef en breng op smaak met peper uit de molen (en eventueel zout)
    1. peper
    2. zout
  5. Stap 5 Lekker basic met gebakken krieltjes en een stukje vis.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Je kunt uiteraard ook voor een pak grof gesneden ontdooide diepvries spinazie voor dit gerecht kiezen.

Voeg eventueel olijven stukjes toe of roer een scheutje kookroom erdoor.

Ik heb alleen nog wat peper toegevoegd.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Lidy
Lidy
370 recepten
  • Donateur
  • 407 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 7 februari 2025

Tip

Je kunt uiteraard ook voor een pak grof gesneden ontdooide diepvries spinazie voor dit gerecht kiezen.

Voeg eventueel olijven stukjes toe of roer een scheutje kookroom erdoor.

Ik heb alleen nog wat peper toegevoegd.

Voedingswaarden

Per portie
8 / 10
Gezonde groenteboost

Dit bijgerecht is een gezonde keuze, voornamelijk door de grote hoeveelheid groenten. Spinazie, zongedroogde tomaten, knoflook en sjalot zorgen voor een rijke dosis vezels, vitamines en mineralen. Het gebruik van een kleine hoeveelheid olie is ook positief. Het enige aandachtspunt is het bouillonblokje. Hoewel een variant met minder zout wordt gebruikt, voegt dit nog steeds onnodig bewerkt zout toe aan het gerecht. Voor een nóg gezondere maaltijd kan het bouillonblokje vervangen worden door verse of gedroogde kruiden.

Energie 133 kcal
Vetten 1.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.2 g
Koolhydraten 23.9 g
waarvan suikers 9.9 g
Vezels 6.9 g
Eiwitten 10.4 g
Zout 0.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account