Sjalot en knoflook gefruit in 1 eetlepel olie van zongedroogde tomaatjes, grof gesneden zongedroogde tomaatjes erdoor, de warme spinazie toevoegen, even doorwarmen en smullen van een overheerlijke spinazie met een zonnig kruidig karakter. Echt weer eens iets anders.
Je kunt uiteraard ook voor een pak grof gesneden ontdooide diepvries spinazie voor dit gerecht kiezen.
Voeg eventueel olijven stukjes toe of roer een scheutje kookroom erdoor.
Ik heb alleen nog wat peper toegevoegd.
Je kunt uiteraard ook voor een pak grof gesneden ontdooide diepvries spinazie voor dit gerecht kiezen.
Voeg eventueel olijven stukjes toe of roer een scheutje kookroom erdoor.
Ik heb alleen nog wat peper toegevoegd.
Dit bijgerecht is een gezonde keuze, voornamelijk door de grote hoeveelheid groenten. Spinazie, zongedroogde tomaten, knoflook en sjalot zorgen voor een rijke dosis vezels, vitamines en mineralen. Het gebruik van een kleine hoeveelheid olie is ook positief. Het enige aandachtspunt is het bouillonblokje. Hoewel een variant met minder zout wordt gebruikt, voegt dit nog steeds onnodig bewerkt zout toe aan het gerecht. Voor een nóg gezondere maaltijd kan het bouillonblokje vervangen worden door verse of gedroogde kruiden.
Energie | 133 kcal |
---|---|
Vetten | 1.7 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0.2 g |
Koolhydraten | 23.9 g |
waarvan suikers | 9.9 g |
Vezels | 6.9 g |
Eiwitten | 10.4 g |
Zout | 0.5 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept