Paksoi met Chilisaus en cashewnoten

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Een zeer snel groentegerecht. Op smaak gemaakt met enkel wat peper en zout, stukje rode peper, een kneep chilisaus en ook met een crunch van licht geroosterde cashewnoten. Lekker bij een Aziatisch rijstgerecht met kip.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    3 min
  • Totaal
    8 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Wok of hapjespan
  • Mes
  • Snijplank

Bereiding

  1. Stap 1 Snij het witte deel van de paksoi in grove stukken.
    1. paksoi 1 st
  2. Stap 2 Snij de groene bladeren in de lengte doormidden.
  3. Stap 3 Verhit de olie in de wok en wok het witte deel met de rode peper op hoog vuur 2 minuten.
    1. arachideolie 1 el
    2. rode chilipeper 0,5 st
  4. Stap 4 Voeg het groene deel toe en bak heel even mee, zodat het nog lekker stevig en knapperig is. Breng op smaak met wat peper en een snufje zout.
    1. peper
    2. zout
  5. Stap 5 Verdeel de groente over 2 voorverwarmde borden, drizzel er de chilisaus overheen en garneer met de cashewnoten.
    1. zoete chilisaus
    2. cashewnoten ongezouten 30 g
  6. Stap 6 Serveer meteen.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Lekker met kip en rijst.

Zorg ervoor dat alles al klaar is voordat je deze groente maakt.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Lidy
Lidy
367 recepten
  • Donateur
  • 299 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 19 januari 2025

Tip

Lekker met kip en rijst.

Zorg ervoor dat alles al klaar is voordat je deze groente maakt.

Voedingswaarden

Per portie
8 / 10
Gezonde groentekeuze

Dit gerecht is een gezonde keuze dankzij de grote hoeveelheid groenten. Paksoi en rode peper leveren veel vitamines, mineralen en vezels. De cashewnoten voegen gezonde onverzadigde vetten en eiwitten toe. Het enige minpunt is de chilisaus, die vaak veel suiker en zout bevat. Door hier matig mee te zijn, houd je het gerecht zo gezond mogelijk. De korte bereidingstijd in de wok zorgt er bovendien voor dat de voedingsstoffen in de groenten goed bewaard blijven.

Energie 185 kcal
Vetten 14.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 2.6 g
Koolhydraten 12 g
waarvan suikers 5 g
Vezels 2.4 g
Eiwitten 5.1 g
Zout 0.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account