"Kaviaar" van tuinerwtjes met peer

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Drie kleine "mondvermaakjes", zoals onze Zuiderburen zeggen. Drie klein amuses vega, vis en vlees en heel eenvoudig te maken. De vega dus.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    10 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Pan
  • Staafmixer
  • Amuseleples of bordjes

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de erwtjes in een bodempje water beetgaar. Voeg een el olijfolie toe en pureer de erwtjes.
    1. tuinerwten 100 g
    2. olijfolie 1 el
  2. Stap 2 Breng het mengsel op smaak met een snufje zout.
    1. zout
  3. Stap 3 Verdeel de erwtenpuree op amuselepels of op amuse bordjes en garneer met wat reepjes peer op.
    1. peer
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Erwtenpuree is voor te bereiden. Afwerken vlak voor serveren.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 73 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 1 januari 2025

Tip

Erwtenpuree is voor te bereiden. Afwerken vlak voor serveren.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 26 kcal
Vetten 0.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 5.4 g
waarvan suikers 3.1 g
Vezels 1.3 g
Eiwitten 0.9 g
Zout 0.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account