Met deze kruidenmix geef je de gewone aardappelen, gekookt, gebakken, of als puree steeds weer een extra smaak accentje. De kant en klare kruidenmixen zijn vaak te zout en dat is niet nodig. Het is leuk om je eigen kruidenmix te maken, daarbij kun je dus naar eigen wens minder zout toevoegen. In een schoon potje blijven de kruiden lang goed.
Het is moeilijk te schatten hoeveel porties de mix bevat. Dat hangt uiteraard samen met de maatlepel die je hanteert.
Het is moeilijk te schatten hoeveel porties de mix bevat. Dat hangt uiteraard samen met de maatlepel die je hanteert.
Deze zelfgemaakte kruidenmix is een uitstekend en gezond alternatief voor de kant-en-klare varianten uit de supermarkt. Het grote voordeel is dat je zelf de volledige controle hebt over de hoeveelheid zout, die in commerciële mixen vaak erg hoog is. Door minder zout te gebruiken, maak je een bewuste keuze die beter is voor je bloeddruk en algehele gezondheid. De overige kruiden en specerijen zorgen voor een rijke smaak zonder nadelen en kunnen zelfs gezondheidsvoordelen bieden. Hoewel het recept nog steeds zout bevat, is het een zeer verantwoorde manier om je aardappels op smaak te brengen.
Energie | 2 kcal |
---|---|
Vetten | 0.1 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0 g |
Koolhydraten | 0.4 g |
waarvan suikers | 0.1 g |
Vezels | 0.1 g |
Eiwitten | 0.1 g |
Zout | 0.5 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept