Vrij geregeld maak ik deze saus (met ui, knoflook en kruiden tomatenpuree en gepureerde tomaten) voor een pizza. Het lijkt veel werk, maar dat is het niet, want eenmaal alles in de pan hoeft de saus alleen maar 30 minuten zachtjes te pruttelen.
Deze saus is berekend voor 5 à 6 personen.
Maak indien gewenst een ruimere portie, omdat deze saus prima is om in te vriezen.
Ideaal op een pizza of in pastagerechten.
Wil je een pittigere saus, voeg dan een rood pepertje zonder zaad en lijst aan de ui en de knoflook toe.
Deze saus is berekend voor 5 à 6 personen.
Maak indien gewenst een ruimere portie, omdat deze saus prima is om in te vriezen.
Ideaal op een pizza of in pastagerechten.
Wil je een pittigere saus, voeg dan een rood pepertje zonder zaad en lijst aan de ui en de knoflook toe.
Deze zelfgemaakte saus is een gezonde keuze, omdat de basis volledig uit groenten zoals tomaat, ui en knoflook bestaat. Het gebruik van kruiden voor de smaak is ook een groot pluspunt, hiermee wordt de toevoeging van zout vermeden. Het enige aandachtspunt is het gebruik van tomato frito; dit product kan extra suiker, zout en olie bevatten. Om de saus nog gezonder te maken, zou je de tomato frito kunnen vervangen door naturel gezeefde tomaten (passata) of tomatenblokjes uit blik. Desondanks is dit een zeer gezonde basis voor je pizza of pasta.
Energie | 88 kcal |
---|---|
Vetten | 5.5 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0.6 g |
Koolhydraten | 8.3 g |
waarvan suikers | 3.9 g |
Vezels | 1.5 g |
Eiwitten | 2 g |
Zout | 1.1 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept