Pizza / Pastasaus zelf maken

(Nog geen beoordelingen)

Vrij geregeld maak ik deze saus (met ui, knoflook en kruiden tomatenpuree en gepureerde tomaten) voor een pizza. Het lijkt veel werk, maar dat is het niet, want eenmaal alles in de pan hoeft de saus alleen maar 30 minuten zachtjes te pruttelen.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    40 min

Ingrediënten

Aantal porties:
5

Benodigdheden

  • Pan
  • Snijplank
  • Mes

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de olie in een steelpan.
  2. Stap 2 Voeg ui en knoflook toe en fruit 3 minuten zachtjes.
  3. Stap 3 Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee om te ontzuren.
  4. Stap 4 Voeg de tomato frito toe en roer alles tot een saus.
  5. Stap 5 Laat onder af en toe roeren circa 30 minuten op een zacht vuurtje pruttelen.

Tip

Deze saus is berekend voor 5 à 6 personen.

Maak indien gewenst een ruimere portie, omdat deze saus prima is om in te vriezen.

Ideaal op een pizza of in pastagerechten.

Wil je een pittigere saus, voeg dan een rood pepertje zonder zaad en lijst aan de ui en de knoflook toe.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 95 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 13 november 2024

Tip

Deze saus is berekend voor 5 à 6 personen.

Maak indien gewenst een ruimere portie, omdat deze saus prima is om in te vriezen.

Ideaal op een pizza of in pastagerechten.

Wil je een pittigere saus, voeg dan een rood pepertje zonder zaad en lijst aan de ui en de knoflook toe.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 88 kcal
Vetten 5.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.6 g
Koolhydraten 8.3 g
waarvan suikers 3.9 g
Vezels 1.5 g
Eiwitten 2 g
Zout 1.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account