Knoflookrijst

(Nog geen beoordelingen)

Knoflookrijst is een heerlijk bijgerecht dat snel en eenvoudig te bereiden is. Het past perfect bij diverse gerechten. Van gegrilde kip en varkenskoteletten tot Aziatische roerbakgerechten en visschotels. Deze boterachtige rijst zit boordevol smaak en kan ook prima zonder saus genoten worden.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Benodigdheden

  • Grote kookpan

Bereiding

  1. Stap 1 Smelt de helft van de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe zodra het schuimt en bak voor 30 seconden totdat het licht goudbruin is.
  2. Stap 2 Voeg de rijst toe en roer het ongeveer 30 seconden door totdat de korrels glazig worden.
  3. Stap 3 Voeg de bouillon en zout toe en zet het vuur hoog. Zodra het water begint te borrelen doe je onmiddellijk het deksel erop en draai het vuur laag.
  4. Stap 4 Kook de rijst 15 minuten zonder te roeren of het deksel op te tillen.
  5. Stap 5 Kantel de pan en kijk snel of al het water is opgenomen. Haal de pan van het vuur en laat het 10 minuten rusten met het deksel erop.
  6. Stap 6 Roer de rijst door met een vork en voeg dan de resterende boter toe en roer nogmaals totdat deze gesmolten is. Roer de peterselie erdoorheen, doe het in een serveerschaal en bestrooi met extra peterselie indien gewenst.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 111 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 14 oktober 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 308 kcal
Vetten 8 g
waarvan verzadigde vetzuren 5 g
Koolhydraten 52 g
waarvan suikers 0.3 g
Vezels 1 g
Eiwitten 7 g
Zout 0.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account