Bechamelsaus is een klassieke Franse witte saus, vaak gebruikt als basis voor vele gerechten zoals soufflés en gegratineerde gerechten. Deze saus biedt een rijke en romige smaak, ook ideaal voor een beetje extra smaak bij overgebleven restjes.
Om deze saus te bewaren, laat je het afkoelen en giet er een dun laagje melk over om te voorkomen dat er velletjes ontstaan. Bewaren in de koelkast kan tot 3 dagen.
Voor een lekkere kaassaus: Roer tijdens de laatste 2 minuten van het koken 60 gram geraspte cheddar kaas en een snufje cayennepeper erdoor.
Om deze saus te bewaren, laat je het afkoelen en giet er een dun laagje melk over om te voorkomen dat er velletjes ontstaan. Bewaren in de koelkast kan tot 3 dagen.
Voor een lekkere kaassaus: Roer tijdens de laatste 2 minuten van het koken 60 gram geraspte cheddar kaas en een snufje cayennepeper erdoor.
Bechamelsaus is een klassieker gemaakt van boter, bloem en volle melk. Deze ingrediënten maken de saus calorierijk en zorgen voor een flinke portie verzadigd vet, terwijl het arm is aan vezels en de meeste vitaminen. Hoewel het calcium uit de melk een pluspunt is, blijft het een saus waarvan je vanwege de samenstelling het beste met mate geniet als onderdeel van een gebalanceerd eetpatroon.
Energie | 54 kcal |
---|---|
Vetten | 4 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 2.4 g |
Koolhydraten | 3.4 g |
waarvan suikers | 1.9 g |
Vezels | 0 g |
Eiwitten | 1.5 g |
Zout | 0.2 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept