Als je een beetje huiverig bent voor de bitterheid van witlof, is dit het recept dat je doet houden van deze groente. De witlof wordt gestoofd in bouillon tot ze zacht, gekarameliseerd en zoet zijn. Dit maakt het een geweldig bijgerecht.
Het gerecht is al heerlijk van zichzelf, maar je kunt het eventueel nog op smaak brengen met kruiden en specerijen naar eigen keuze.
Het gerecht is al heerlijk van zichzelf, maar je kunt het eventueel nog op smaak brengen met kruiden en specerijen naar eigen keuze.
Dit gerecht is een smakelijke manier om kennis te maken met witlof, een groente die van nature rijk is aan vezels en belangrijke voedingsstoffen. Het stoven is een zachte bereidingswijze die de goedheid van de witlof behoudt. Een aandachtspunt is de hoeveelheid boter (25 gram per portie); dit levert namelijk een flinke portie verzadigd vet. Ook kan de bouillon, afhankelijk van de soort, veel zout bevatten. Voor een gezonder resultaat kunt u de hoeveelheid boter halveren of vervangen door meer olijfolie en kiezen voor een natriumarme bouillon.
Energie | 150 kcal |
---|---|
Vetten | 10 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 6 g |
Koolhydraten | 12 g |
waarvan suikers | 5 g |
Vezels | 3 g |
Eiwitten | 3 g |
Zout | 1.2 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept