Gestoofde Witlof

(Nog geen beoordelingen)

Als je een beetje huiverig bent voor de bitterheid van witlof, is dit het recept dat je doet houden van deze groente. De witlof wordt gestoofd in bouillon tot ze zacht, gekarameliseerd en zoet zijn. Dit maakt het een geweldig bijgerecht.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    25 min
Gestoofde Witlof
Gestoofde witlof heeft een milde, licht bittere smaak en wordt vaak bereid met boter en soms een beetje suiker om de bitterheid te verzachten.

Ingrediënten

Aantal porties:
1

Benodigdheden

  • Pan om te koken
  • Koekenpan met deksel

Bereiding

  1. Stap 1 Blancheer de witlof 2 minuten in kokend gezouten water. Laat uitlekken.
  2. Stap 2 Verhit de boter en olijfolie in een koekenpan en bak de witlof tot ze gekarameliseerd zijn. Ongeveer 5 minuten. Draai halverwege om.
  3. Stap 3 Voeg het citroensap en de bouillon toe met wat kruiden en zet de deksel erop. Laat 20 minuten zachtjes koken en draai één keer om.
  4. Stap 4 Bestrooi met de bieslook om te serveren.

Tip

Het gerecht is al heerlijk van zichzelf, maar je kunt het eventueel nog op smaak brengen met kruiden en specerijen naar eigen keuze.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 301 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 31 mei 2024

Tip

Het gerecht is al heerlijk van zichzelf, maar je kunt het eventueel nog op smaak brengen met kruiden en specerijen naar eigen keuze.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 150 kcal
Vetten 10 g
waarvan verzadigde vetzuren 6 g
Koolhydraten 12 g
waarvan suikers 5 g
Vezels 3 g
Eiwitten 3 g
Zout 1.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account