Mijn licht pittige Oosterse komkommersalade

(Nog geen beoordelingen)

Deze komkommer salade maak ik meestal graag bij Oosterse gerechten. Het pittige van de rode peper is absoluut niet overheersend. Natuurlijk kun je ook een halve toevoegen. Maak deze komkommer salade ruim van tevoren klaar, zodat de smaakjes kunnen intrekken.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Bereiding

  1. Stap 1 Was de komkommer en schaaf deze in plakjes van gewenste dikte.
  2. Stap 2 Roer er de gekozen stukjes ui en rode peper door.
  3. Stap 3 Klop alle smaakmakers tot een dressing en proef. Voeg zo nodig nog wat naar eigen smaak toe.
  4. Stap 4 Roer de dressing door de salade en zet een tijdje opzij, zodat de smaken kunnen intrekken.

Tip

Ik doe alles losjes uit de hand en op het oog toevoegen met deze salade zonder afmeten..... Moest
dus even sterk in de grijze cellen graven om een juiste hoeveelheid aan te geven. Voel je niet bezwaard een en ander meer of minder van de smaakmakers naar eigen smaak toe te voegen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 486 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 23 mei 2024

Tip

Ik doe alles losjes uit de hand en op het oog toevoegen met deze salade zonder afmeten..... Moest
dus even sterk in de grijze cellen graven om een juiste hoeveelheid aan te geven. Voel je niet bezwaard een en ander meer of minder van de smaakmakers naar eigen smaak toe te voegen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 98 kcal
Vetten 0.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.1 g
Koolhydraten 22.4 g
waarvan suikers 17.8 g
Vezels 1.2 g
Eiwitten 1.6 g
Zout 0.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account