Deze komkommer salade maak ik meestal graag bij Oosterse gerechten. Het pittige van de rode peper is absoluut niet overheersend. Natuurlijk kun je ook een halve toevoegen. Maak deze komkommer salade ruim van tevoren klaar, zodat de smaakjes kunnen intrekken.
Ik doe alles losjes uit de hand en op het oog toevoegen met deze salade zonder afmeten..... Moest
dus even sterk in de grijze cellen graven om een juiste hoeveelheid aan te geven. Voel je niet bezwaard een en ander meer of minder van de smaakmakers naar eigen smaak toe te voegen.
Ik doe alles losjes uit de hand en op het oog toevoegen met deze salade zonder afmeten..... Moest
dus even sterk in de grijze cellen graven om een juiste hoeveelheid aan te geven. Voel je niet bezwaard een en ander meer of minder van de smaakmakers naar eigen smaak toe te voegen.
Deze komkommersalade is een redelijk gezonde keuze omdat hij voornamelijk uit groenten bestaat zoals komkommer, ui en rode peper. Echter, de dressing bevat toegevoegde suikers door de gembersiroop en agavesiroop of honing, wat de gezondheidsscore iets verlaagt. Desondanks is het door de vele groenten een frisse en best gezonde aanvulling op de maaltijd, maar houd rekening met de suikers in de dressing.
Energie | 98 kcal |
---|---|
Vetten | 0.2 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0.1 g |
Koolhydraten | 22.4 g |
waarvan suikers | 17.8 g |
Vezels | 1.2 g |
Eiwitten | 1.6 g |
Zout | 0.3 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept