Chimichurri

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Chimichurri is een heerlijke groene saus afkomstig uit Uruguay en Argentinië. Het is snel en gemakkelijk te maken en combineert perfect met gegrild vlees, groenten, of als marinade voor kip. Ideaal voor een zomerse barbecue!

  • Voorbereiding
    5 min
  • Totaal
    5 min

Ingrediënten

Aantal porties:
8

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Kom

Bereiding

  1. Stap 1 Doe de gehakte peterselie, knoflook, sjalot, oregano, rode peper, rode wijnazijn, peper en zout in een keukenmachine. Maal tot alles fijngehakt is, maar pas op dat je het niet te fijn maalt.
    1. peterselie 15 g
    2. knoflook 4 teentjes
    3. sjalot 1 st
    4. gedroogde oregano 1 tl
    5. rode chilipeper 1 st
    6. rode wijnazijn 3 el
    7. zout 1 tl
    8. peper 0,5 tl
  2. Stap 2 Doe het mengsel in een kleine kom en giet de extra vierge olijfolie erover. Roer voorzichtig om te mengen.
    1. extra vierge olijfolie 160 ml
  3. Stap 3 Laat, indien mogelijk, de chimichurri 15 minuten rusten.
  4. Stap 4 Serveer de chimichurri op je favoriete gegrilde vlees en groenten of gebruik het als marinade.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Probeer zoveel mogelijk van de steeltjes van je peterselie te verwijderen, zodat je alleen de blaadjes gebruikt.

De sjalot is geen authentiek chimichurri-ingrediënt.

Als je chimichurri van tevoren bereidt, kun je het in een luchtdichte verpakking in de koelkast bewaren. Het is het beste om het op kamertemperatuur te serveren.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 484 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 29 maart 2025

Tip

Probeer zoveel mogelijk van de steeltjes van je peterselie te verwijderen, zodat je alleen de blaadjes gebruikt.

De sjalot is geen authentiek chimichurri-ingrediënt.

Als je chimichurri van tevoren bereidt, kun je het in een luchtdichte verpakking in de koelkast bewaren. Het is het beste om het op kamertemperatuur te serveren.

Voedingswaarden

Per portie
8 / 10
Gezonde smaakmaker

Deze chimichurri scoort hoog dankzij de basis van verse, onbewerkte ingrediënten zoals peterselie, knoflook en rode peper, die rijk zijn aan vitamines en antioxidanten. De extra vierge olijfolie levert gezonde onverzadigde vetten. De saus is echter wel zeer calorierijk door de grote hoeveelheid olie, wat het belangrijk maakt om op de portiegrootte te letten. Desondanks is het een uitstekend en smaakvol alternatief voor veel bewerkte sauzen en een gezonde toevoeging aan een maaltijd.

Energie 166 kcal
Vetten 18 g
waarvan verzadigde vetzuren 2 g
Koolhydraten 1 g
waarvan suikers 0 g
Vezels 0 g
Eiwitten 0 g
Zout 0.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account