Tzatziki

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Fris, romig en vol smaak: tzatziki is een klassiek Grieks bijgerecht op basis van yoghurt, komkommer en knoflook. Heerlijk als dip of bij gegrild vlees – eenvoudig, maar altijd een hit!

  • Voorbereiding
    5 min
  • Totaal
    5 min

Ingrediënten

Aantal porties:
5

Benodigdheden

  • Mengkom
  • Rasp

Bereiding

  1. Stap 1 Leg de komkommer op een doek en knijp voorzichtig wat van het overtollige water eruit.
    1. komkommer 100 g
  2. Stap 2 Meng in een middelgrote kom de komkommer, yoghurt, citroensap, olijfolie, knoflook, zout, dille en munt (indien gebruikt).
    1. komkommer 100 g
    2. griekse yoghurt 250 g
    3. citroensap 1 el
    4. extra vierge olijfolie 0,5 el
    5. knoflook 1 teentje
    6. zeezout 0,25 tl
    7. dille 1 el
    8. muntblaadjes 1 el
  3. Stap 3 Koel de saus totdat deze klaar is voor gebruik.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 358 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 29 maart 2025

Voedingswaarden

Per portie
9 / 10
Gezond en eiwitrijk

Deze tzatziki scoort hoog op gezondheid dankzij de basis van Griekse yoghurt, die rijk is aan eiwitten en calcium wat bijdraagt aan een verzadigd gevoel en sterke botten. De toevoeging van komkommer en verse kruiden zorgt voor extra voedingsstoffen en vezels, terwijl de olijfolie gezonde onverzadigde vetten levert. Met een minimale hoeveelheid zout en geen toegevoegde suikers is dit een zeer verantwoorde en smaakvolle keuze als bijgerecht of dip.

Energie 105 kcal
Vetten 7.8 g
waarvan verzadigde vetzuren 4.1 g
Koolhydraten 4.4 g
waarvan suikers 1.7 g
Vezels 0.1 g
Eiwitten 4.6 g
Zout 0.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account