Dulce de leche

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Dulce de leche is een heerlijke caramel crème, die zeer eenvoudig te maken is. Een ruime pan met water één of meerdere blikjes gecondenseerde melk met suiker en...... 3 uren geduld. Eigenlijk nog langer, want de blikjes moeten geheel zijn afgekoeld alvorens te openen, maar dan héb je wel wat lekkers!

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    3 uur
  • Totaal
    3 uur 5 min

Ingrediënten

Aantal porties:
12

Bereiding

  1. Stap 1 Haal de labels van de blikjes, zodat deze niet liggen te flodderen tijdens het koken.
    1. gecondenseerde melk
  2. Stap 2 Zet de blikjes in een hoge ruime pan en vul de pan met water.
    1. water
  3. Stap 3 Breng aan de kook en laat 3 uur zachtjes koken.
  4. Stap 4 BELANGRIJK !!! De blikjes MOETEN onder water blijven. Tijdig water bijvullen is essentieel .
  5. Stap 5 Haal na 3 uur de blikjes uit het water en laat geheel afkoelen alvorens te openen.
  6. Stap 6 Heerlijk om te gebruiken in taarten, gebak, koekjes, toetjes en zelfs op een beschuitje of boterham.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Gesloten blikjes zijn 3 maanden op kamertemperatuur houdbaar.

Geopend blikje zeker nog zo’n 2-3 weken bewaren in de koelkast. Schep de dulce de leche dan wel in een goed afsluitbaar en luchtdicht bakje.

Ook invriezen is een optie. Maar dan wel in een goed afsluitbaar (vershoud)bakje. Op deze manier kun je het zeker 3-4 maanden bewaren.

Mooi verpakt een leuk cadeautje.

Moeilijk in te schatten voor het aantal personen. Is uiteraard afhankelijk van wat je ermee maakt.

In het bezit van een stoomoven?
Het blikje in een gaatjes pan zetten en op 100 graden en 100% stoom 3-4 uur in de stoomoven laten staan. Een nacht afkoelen en de volgende ochtend... voilà Dulce de leche.

Voor diegenen, die het willen maken en geen stoomoven bezitten, geen nood in een gewone oven kan het ook.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 141 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 24 februari 2025

Tip

Gesloten blikjes zijn 3 maanden op kamertemperatuur houdbaar.

Geopend blikje zeker nog zo’n 2-3 weken bewaren in de koelkast. Schep de dulce de leche dan wel in een goed afsluitbaar en luchtdicht bakje.

Ook invriezen is een optie. Maar dan wel in een goed afsluitbaar (vershoud)bakje. Op deze manier kun je het zeker 3-4 maanden bewaren.

Mooi verpakt een leuk cadeautje.

Moeilijk in te schatten voor het aantal personen. Is uiteraard afhankelijk van wat je ermee maakt.

In het bezit van een stoomoven?
Het blikje in een gaatjes pan zetten en op 100 graden en 100% stoom 3-4 uur in de stoomoven laten staan. Een nacht afkoelen en de volgende ochtend... voilà Dulce de leche.

Voor diegenen, die het willen maken en geen stoomoven bezitten, geen nood in een gewone oven kan het ook.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 106 kcal
Vetten 2.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.8 g
Koolhydraten 18 g
waarvan suikers 18 g
Vezels 0 g
Eiwitten 2.5 g
Zout 0.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account