Dulce de leche is een heerlijke caramel crème, die zeer eenvoudig te maken is. Een ruime pan met water één of meerdere blikjes gecondenseerde melk met suiker en...... 3 uren geduld. Eigenlijk nog langer, want de blikjes moeten geheel zijn afgekoeld alvorens te openen, maar dan héb je wel wat lekkers!
Gesloten blikjes zijn 3 maanden op kamertemperatuur houdbaar.
Geopend blikje zeker nog zo’n 2-3 weken bewaren in de koelkast. Schep de dulce de leche dan wel in een goed afsluitbaar en luchtdicht bakje.
Ook invriezen is een optie. Maar dan wel in een goed afsluitbaar (vershoud)bakje. Op deze manier kun je het zeker 3-4 maanden bewaren.
Mooi verpakt een leuk cadeautje.
Moeilijk in te schatten voor het aantal personen. Is uiteraard afhankelijk van wat je ermee maakt.
In het bezit van een stoomoven?
Het blikje in een gaatjes pan zetten en op 100 graden en 100% stoom 3-4 uur in de stoomoven laten staan. Een nacht afkoelen en de volgende ochtend... voilà Dulce de leche.
Voor diegenen, die het willen maken en geen stoomoven bezitten, geen nood in een gewone oven kan het ook.
Gesloten blikjes zijn 3 maanden op kamertemperatuur houdbaar.
Geopend blikje zeker nog zo’n 2-3 weken bewaren in de koelkast. Schep de dulce de leche dan wel in een goed afsluitbaar en luchtdicht bakje.
Ook invriezen is een optie. Maar dan wel in een goed afsluitbaar (vershoud)bakje. Op deze manier kun je het zeker 3-4 maanden bewaren.
Mooi verpakt een leuk cadeautje.
Moeilijk in te schatten voor het aantal personen. Is uiteraard afhankelijk van wat je ermee maakt.
In het bezit van een stoomoven?
Het blikje in een gaatjes pan zetten en op 100 graden en 100% stoom 3-4 uur in de stoomoven laten staan. Een nacht afkoelen en de volgende ochtend... voilà Dulce de leche.
Voor diegenen, die het willen maken en geen stoomoven bezitten, geen nood in een gewone oven kan het ook.
Energie | 106 kcal |
---|---|
Vetten | 2.9 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 1.8 g |
Koolhydraten | 18 g |
waarvan suikers | 18 g |
Vezels | 0 g |
Eiwitten | 2.5 g |
Zout | 0.1 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept