Verfrissende Kip met Citroen en Munt

5 (1 beoordeling)

Een van mijn favoriete gerechten. Vers citroensap en muntblaadjes zijn een must! Serveer met witte rijst.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min
Verfrissende Kip met Citroen en Munt
Kip is het meest geconsumeerde vlees ter wereld en was een van de eerste dieren die voor zowel eieren als vlees door de mens werden gedomesticeerd.

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Meng in een middelgrote kom de stukjes kip en knoflook. Wentel door de bloem zodat ze licht bedekt zijn en schud het overtollige bloem eraf.
  2. Stap 2 Verhit de margarine in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de stukjes kip toe en bak al roerend tot ze bruin zijn. Voeg de muntblaadjes en het citroensap toe, dek af en stoom ongeveer 5 minuten. Totdat de kip gaar is. Bak de kip niet te lang, anders wordt het taai.
  3. Stap 3 Server direct met bijvoorbeeld witte rijst.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 246 keer bekeken
  • 4 keer bewaard
  • 21 maart 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 328 kcal
Vetten 23 g
waarvan verzadigde vetzuren 4 g
Koolhydraten 14 g
waarvan suikers 1 g
Vezels 1 g
Eiwitten 16 g
Zout 0.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account