Joppiesaus lekker bij frites, maar ook bij hamburgers, vis, kip of rauwe salade. Joppiesaus werd geserveerd in een cafetaria in Glanenbrug en de eigenaar van een sauzenfabriek liep er toevallig tegenaan. Het bleek te gaan om een lichtzoete saus met wat ui en een touch van kerrie. Joppiesaus dus.
Dit recept is een heel goede benadering. Dat vindt mijn man. Hij is er dol op.
Ideaal om af en toe een kleine portie te maken en beter dan zo'n grote knijpfles van 850 ml aan te schaffen. Ik heb ook om te proberen de helft van alle ingrediënten gebruikt. Heel erg lekker.
Dit recept is een heel goede benadering. Dat vindt mijn man. Hij is er dol op.
Ideaal om af en toe een kleine portie te maken en beter dan zo'n grote knijpfles van 850 ml aan te schaffen. Ik heb ook om te proberen de helft van alle ingrediënten gebruikt. Heel erg lekker.
Deze zelfgemaakte Joppiesaus is gebaseerd op mayonaise en ketchup, wat de saus erg rijk maakt aan vetten, suikers en calorieën. Hoewel de toevoeging van verse ui en specerijen een klein pluspunt is, weegt dit niet op tegen de grote hoeveelheid vet en suiker in de basis. Hierdoor is de saus zeer energierijk en niet bepaald een gezonde keuze. Geniet er dus van met mate, als een traktatie bij een maaltijd, en niet als een dagelijkse toevoeging.
Energie | 225 kcal |
---|---|
Vetten | 23.8 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 3.3 g |
Koolhydraten | 4.2 g |
waarvan suikers | 2.6 g |
Vezels | 0.7 g |
Eiwitten | 0.4 g |
Zout | 0.6 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept