Pure Paprikasoep

Heeft het gesmaakt?
5 (1 beoordeling)

Deze soep is een rode rakker en zit vol met rode paprika wat ui en knoflook. Een gezond en slank voorgerecht of gezonde lunch.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Benodigdheden

  • Soeppan
  • Snijplank
  • Mes
  • Staafmixer
  • Pannetje

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de olie in een soeppan, voeg ui en knoflook toe en fruit enkele minuten.
  2. Stap 2 Voeg de paprikastukjes toe en bak deze 4 minuten mee.
  3. Stap 3 Voeg water, bouillonblokjes en tijm toe.
  4. Stap 4 Breng de soep aan de kook en laat op een zacht vuurtje met het deksel op de pan 15 minuten koken.
  5. Stap 5 Maak ondertussen de garnering. Voeg wat olie toe aan een pan en bak de ringen puntpaprika in enkele minuten wat zachter.
  6. Stap 6 Pureer de soep glad, proef en voeg peper en eventueel zout toe.
  7. Stap 7 Serveer de soep in kommen en leg er in het midden wat ringen puntpaprika op en eventueel met een klein dotje crème fraîche.
Heeft het gesmaakt?
5 (1 beoordeling)

Tip

Deze soep is ook lekker om te maken met verschillende kleuren paprika.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 190 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 20 december 2024

Tip

Deze soep is ook lekker om te maken met verschillende kleuren paprika.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 102 kcal
Vetten 5.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.6 g
Koolhydraten 12.8 g
waarvan suikers 6.7 g
Vezels 3 g
Eiwitten 2.2 g
Zout 0.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
26 december 2024 om 21:20
5
Heerlijk soepje, smullen...... en nog 3 x 2 porties in de diepvries gedaan.
26 december 2024 om 21:23
Hoi Monica wat fijn om te horen dat het gesmaakt heeft. Bedankt voor je leuke reactie. Groetjes Lidy.