Ingelegde rode ui

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Ingelegde rode ui is een heerlijke topping die elk gerecht direct opfleurt. Lekker bij tacos, salades of broodjes. Het is eenvoudig thuis te maken met slechts een paar ingrediënten. Binnen enkele minuten heb je een potje klaar!

  • Voorbereiding
    5 min
  • Totaal
    5 min

Ingrediënten

Aantal porties:
8

Benodigdheden

  • Pot

Bereiding

  1. Stap 1 Snijd de rode ui zo dun mogelijk. Je kunt hiervoor een foodprocessor of mandoline gebruiken.
  2. Stap 2 Doe de gesneden ui in een pot (gebruik bij voorkeur een pot van 1/2 liter).
  3. Stap 3 Giet de witte azijn over de uien.
  4. Stap 4 Voeg de suiker en peperkorrels toe. Vul vervolgens de pot met water tot deze vol is.
  5. Stap 5 Draai de deksel erop en schud de pot om de ingrediënten te mengen.
  6. Stap 6 Plaats in de koelkast en laat minimaal een uur staan voor gebruik. Bewaar de ingelegde uien maximaal twee weken in de koelkast.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Hoe dikker de gesneden ui, hoe langer ze moeten staan voor de azijn om volledig door de ui heen te dringen.

Bewaar de ingelegde ui in de koelkast en gebruik binnen twee weken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 96 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 19 december 2024

Tip

Hoe dikker de gesneden ui, hoe langer ze moeten staan voor de azijn om volledig door de ui heen te dringen.

Bewaar de ingelegde ui in de koelkast en gebruik binnen twee weken.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 20 kcal
Vetten 0 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 4 g
waarvan suikers 4 g
Vezels 0.3 g
Eiwitten 0.2 g
Zout 0 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account