Koreaanse komkommersla met lente-uitjes en sesamzaad

(Nog geen beoordelingen)

Ik heb de komkommer gewassen en in de lengte in vieren gesneden. Zaadlijsten zoveel mogelijk verwijderd. Komkommer in grove stukken gesneden. Daarna gemengd met de kruiden etc. Laat de salade zeker een paar uur intrekken.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    35 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Schaal

Bereiding

  1. Stap 1 Meng de fijngesneden knoflook met de lente-uitjes.
  2. Stap 2 Doe de gochujang, sojasaus, azijn, sesamolie, basterdsuiker en sesamzaad erbij. Roer alles goed door elkaar.
  3. Stap 3 Schep alles om met de komkommer. Laat de komkommer een tijdje goed intrekken. Af en toe omscheppen.

Tip

Je kunt de komkommer al een dag tevoren maken. Dan is de komkommer nog lekkerder.

In plaats van rijstazijn kun je ook gewone witte natuurazijn nemen.

Zwart sesamzaad staat leuker, maar heb je dat niet, gebruik dan geroosterd wit sesamzaad.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 90 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 11 november 2024

Tip

Je kunt de komkommer al een dag tevoren maken. Dan is de komkommer nog lekkerder.

In plaats van rijstazijn kun je ook gewone witte natuurazijn nemen.

Zwart sesamzaad staat leuker, maar heb je dat niet, gebruik dan geroosterd wit sesamzaad.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 78 kcal
Vetten 4.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.6 g
Koolhydraten 8.8 g
waarvan suikers 5.3 g
Vezels 0.8 g
Eiwitten 1.8 g
Zout 1.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account