Gemengde lunchsalade met tonijn, witte kool, boterbonen en flageolets met artisjokharten.

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Zomer: lunch met vrienden? Dan doet zo'n salade met gemengde groenten, vis, ei en tomaat het altijd goed.

  • Voorbereiding
    30 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    40 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6
  1. Tonijnsalade
  2. Witte koolsalade
  3. Boterbonensalade
  4. Salade van flageolets met artisjokharten
  5. Garneren

Benodigdheden

  • Grote schaal
  • Kommetjes voor de dressing
  • Vergiet
  • Pannetje

Bereiding

  1. Stap 1 Meng alle ingrediënten genoemd onder "tonijnsalade" door elkaar. Doe de salade over in een klein schaaltje.
  2. Stap 2 Meng de witte kool met de sjalot-snippers en de kappertjes. Breng de olie, azijn, suiker, zout en mosterd aan de kook. Giet de warme dressing over de witte kool. Roer alles goed door elkaar. De kool moet minstens één dag maar liever nog langer intrekken.
  3. Stap 3 Meng de goed uitgelekte boterbonen met de partjes tomaat door elkaar. Klop een dressing van olie, azijn en honing. Giet de dressing over de boterbonen. Meng alles goed door elkaar en laat minimaal een uur intrekken. Af en toe omscheppen.
  4. Stap 4 Meng de flageolets met de uitgelekte artisjokharten. Klop een dressing van de azijn, olie en honing en meng de dressing door de flageolets. Minimaal een uur intrekken.
  5. Stap 5 Verdeel de salade over een grote schaal en garneer met partjes ei en tomaat.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Alle salades kun je een dag tevoren maken.

Vlak voor het eten de schaal opmaken.

Lekker met ciabatta.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 470 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 14 juli 2024

Tip

Alle salades kun je een dag tevoren maken.

Vlak voor het eten de schaal opmaken.

Lekker met ciabatta.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 426 kcal
Vetten 26.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.5 g
Koolhydraten 35.5 g
waarvan suikers 18.9 g
Vezels 8.7 g
Eiwitten 12.1 g
Zout 1.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account