Tortelini met mozzarellasaus, pesto en Parmaham

(Nog geen beoordelingen)

De koelverse tortellini is gevuld met paddenstoelen. Heerlijk met een saus van mozzarella, verse basilicum-pesto en reepjes Parmaham. Daarna gegratineerd. Lekker met geroosterde pijnboompitten.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    35 min
Tortelini met mozzarellasaus, pesto en Parmaham

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Ovenschaal
  • Pan
  • Staafmixer
  • Koekenpan

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  2. Stap 2 Bereid de tortellini volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  3. Stap 3 Doe de tortellini in een ovenschaal.
  4. Stap 4 Maak de mozzarellasaus door de kleine stukjes buffelmozzarella met een staafmixer te pureren samen met de warme melk.
  5. Stap 5 Meng de pesto en de reepjes Parmaham door de mozzarellasaus. Maak de saus op smaak met peper, zout en tabasco.
  6. Stap 6 Meng de saus goed met de tortellini. Strooi de geraspte kaas over de tortellini.
  7. Stap 7 Zet de schaal met tortellini in het midden van de op 180 graden voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten en de tortellini een lichtbruine kleur heeft gekregen.
  8. Stap 8 Strooi de geroosterde pijnboompitten over de tortellini.

Tip

Tortellini met een andere soort vulling zal ook lekker zijn.

In plaats van de basilicumpesto is bijvoorbeeld een pesto van gedroogde tomaten ook lekker.

Doe er dan een paar reepjes gedroogde tomaten door in plaats van Parmaham (vegetarische tortellini).

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 228 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 24 juni 2024

Tip

Tortellini met een andere soort vulling zal ook lekker zijn.

In plaats van de basilicumpesto is bijvoorbeeld een pesto van gedroogde tomaten ook lekker.

Doe er dan een paar reepjes gedroogde tomaten door in plaats van Parmaham (vegetarische tortellini).

Voedingswaarden

Per portie
Energie 1225 kcal
Vetten 77.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 43.2 g
Koolhydraten 67.4 g
waarvan suikers 4.1 g
Vezels 5.5 g
Eiwitten 64.8 g
Zout 7.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account