De coeur de boeuf is een vleestomaat met een volle smaak. Daar maak ik graag een lunchsalade van. Vandaag met kappertjes, Provençaalse kruiden en blokjes boeren-roodschimmelkaas. Deze Nederlandse kaas heeft een donkerrode korst en een speciale pittige smaak.
In plaats van coeur de boeuf kun je ook een gewone vleestomaat nemen.
Pittige belegen kaas of bijvoorbeeld feta is ook lekker.
In plaats van coeur de boeuf kun je ook een gewone vleestomaat nemen.
Pittige belegen kaas of bijvoorbeeld feta is ook lekker.
Deze salade krijgt een 8 omdat het een goede basis heeft van verse groenten (tomaat, sjalot) en gezonde vetten uit olijfolie, wat bijdraagt aan een hoge voedingswaarde. De toevoeging van kaas, hoewel een bron van eiwit en calcium, brengt verzadigd vet en zout met zich mee, en de honing in de dressing voegt wat suiker toe. Deze factoren voorkomen een hogere score, maar de algehele samenstelling maakt het een overwegend gezonde en voedzame lunchkeuze.
Energie | 367 kcal |
---|---|
Vetten | 30 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 7.7 g |
Koolhydraten | 18.8 g |
waarvan suikers | 12.9 g |
Vezels | 2.5 g |
Eiwitten | 7.5 g |
Zout | 2.1 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept