Tocaanse kippendijen uit de Slowcooker

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Al eens eerder genoten we van een dergelijk gerecht uit de slowcooker, namelijk : "Zonnige Toscaanse smaken uit de Slowcooker". Dit gerecht is geheel anders zonder kaas en olijven en slechts een weinig zongedroogde tomaatjes vanwege het Mediterraans tintje en gestoofd in halfvolle melk, heerlijk.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    3 uur 30 min
  • Totaal
    3 uur 50 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Slowcooker
  • Keukenpapier
  • Snijplank
  • Mes

Bereiding

  1. Stap 1 Zet alle ingrediënten klaar. Bestrooi de kippendijen met peper en bestuif ze met een weinig bloem.
    1. kipdijfilet 350 g
    2. peper
    3. bloem
  2. Stap 2 Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de kipfilets in enkele minuten aan beide kanten lichtjes bruin.
    1. extra vierge olijfolie 2 el
    2. kipdijfilet 350 g
  3. Stap 3 Voeg de uisnippers, knoflook, oregano en zongedroogde tomaten toe en fruit 3 minuten zachtjes mee.
    1. ui 1 st
    2. knoflook 3 teentjes
    3. gedroogde oregano 1 tl
    4. zongedroogde tomaten in olie 40 g
  4. Stap 4 Breng de inhoud van de pan vervolgens over in de binnenpan van de slowcooker.
  5. Stap 5 Giet er de halfvolle melk overheen en verkruimel er het kwart stukje kippenbouillon overheen.
    1. halfvolle melk 125 ml
    2. kippenbouillonblokje minder zout 0,25 st
  6. Stap 6 Zet de slowcooker aan op 3 uur op de stand low.
  7. Stap 7 Voeg na deze tijd de tomaatjes en de spinazie toe, roer even door en laat nog 30 minuten op low pruttelen.
    1. kerstomaat 150 g
    2. spinazie 200 g
  8. Stap 8 Serveer het gerecht met stevig bruin volkoren brood om de saus mee op te dippen. En eventueel wat olijven crumble.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Je kunt ervoor kiezen om zwarte olijven en of meer zongedroogde tomaatjes ( totaal 100 gram) toe te voegen. En eventueel er vlak voor het serveren wat geraspte Parmezaanse kaas door te roeren.

Uiteraard ook lekker met pasta naar keuze.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Lidy
Lidy
367 recepten
  • Donateur
  • 1574 keer bekeken
  • 4 keer bewaard
  • 13 mei 2025

Tip

Je kunt ervoor kiezen om zwarte olijven en of meer zongedroogde tomaatjes ( totaal 100 gram) toe te voegen. En eventueel er vlak voor het serveren wat geraspte Parmezaanse kaas door te roeren.

Uiteraard ook lekker met pasta naar keuze.

Voedingswaarden

Per portie
8 / 10
Gezonde keuze

Dit recept is een goede, gezonde keuze. Het bevat veel groenten zoals spinazie, ui en tomaatjes, en magere kip. De halfvolle melk en olijfolie zijn pluspunten. Er wordt slim gekozen voor een bouillonblokje met minder zout, al blijft het zoutgehalte van zongedroogde tomaatjes en het blokje zelf een klein aandachtspuntje. Over het algemeen is het een voedzame maaltijd.

Energie 386 kcal
Vetten 20.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 5.5 g
Koolhydraten 29.9 g
waarvan suikers 16.1 g
Vezels 7 g
Eiwitten 25.8 g
Zout 0.5 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account